Vad vi gör


Välkommen till Techtum Lab!

 

Om Techtum

Leverantör och samarbetspartner för kliniska laboratorier och forskningslaboratorier i Norden. Kontor i Umeå, Stockholm och Skåne. Techtum Lab AB levererar smartare reagens, förbrukningsvaror och instrument till kunder inom forskning och diagnostik. Dessutom levererar Techtum en egen plattform för provpreparation vid screening av MRSA vid sjukhus.
 
Extra djup kunskap inom mikrobiologisk diagnostik, QPCR/PCR, digital-PCR, NGS, extraktion, vätskehanteringsrobotar och biobanksutrustning.
 
Techtum grundades 1975 (TECHnology Team UMeå) av fyra produktutvecklare från Pharmacia Fine Chemicals (numera GE Healthcare).

Techtum Lab AB är sedan 21 mars 2011 ett dotterbolag till AlphaHelix Molecular Diagnostics AB.

 

Techtum LAB AB:s serviceorganisation

Våra servicetekniker ger kvalificerad service till våra kunder i Norden, bland annat till alla större sjukhus i Sverige (de har serviceavtal med oss).
 

Våra leverantörer

Våra viktigaste leverantörer är:
 • Bioer (PCR-maskiner och värmeblock)
 • Bio Molecular Systems (QPCR-instrument)
 • Bioptic (analys av DNA- och RNA-fragment)
 • CYCLERtest (temperaturkalibreringar av QPCR- och PCR-maskiner)
 • FluidX (biobanksprodukter)
 • Macherey-Nagel (extraktionskit för DNA, RNA och proteiner)
 • Next Advance (cellhomogenisering)
 • Nippon Genetics (gelfotosystem, minicentrifuger, cellfrysmedia)
 • Techtum (egen plattform för provpreparation för MRSA-screening samt serviceuppdrag)
 • Thermo (Speedvac och robotspetsar)
 • Trinean (analys av DNA, RNA och proteiner)
 • 4titude (QPCR- och PCR-plattor samt rör/strips)
 

TechtumTrygg

Vi sätter alltid kunden i centrum. Vår huvudfilosofi är att hjälpa våra kunder att finna rätt produkt. Vår kunniga personal ser till att du får rätt produkt samt avtal och leveranser som passar dig och att du också är nöjd med produkterna efteråt. Vårt TechtumTrygg-koncept gör att du som kund alltid ska känna dig trygg. Motsvarar inte produkten dina krav när du provar den eller passar den inte din applikation så returnerar du bara produkten och får pengarna tillbaka.


 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 

VÄLKOMMEN TILL TECHTUM LAB
Vi har sedan 1975 försett laboratorier som arbetar med DNA, RNA och proteiner med instrument och förbrukningsvaror. Techtum uppskattas speciellt för kunnig snabb personlig kontakt och trygghet även efter köp. 
 
VÅR MOTIVATION OCH MÅL
Vårt mål är att du som kund erbjuds innovativa/smarta/kostnadseffektiva produkter som hjälper dig i din forskning eller diagnostik.
Vår motivation är att du som kund ska känna att vi ger dig det där extra i form av bättre service och support än vad du kan få på annat håll.
VÅRT KONTOR
Techtum Lab AB 
Västra Finnbodavägen 4B
SE-131 30 Nacka

Tel: 090-77 88 80 
Epost: info@techtum.se
ÖPPETTIDER
Mån-tors: 08.00-16.45 
Fre: 08.00-16.00 
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.